Za podobné skutky byl přitom útočník před soudem již dvakrát a je v podmínce.

K prvnímu z aktuálních incidentů došlo v listopadu loňského roku v jedné cvikovské restauraci. Tady mladý agresor napadl devětadvacetiletého muže, kterému uštědřil několik ran pěstí do obličeje a způsobil mu bolestivé poranění.

Znovu se pětadvacetiletý muž činil na Nový rok. Před barem ve Cvikově zbil svého o tři roky mladšího známého, kterého si k sobě nad ránem zavolal.

Mladík od něj nic zlého nečekal a naivně se domníval, že ho jeho kamarád volá proto, aby mu popřál do nového roku. Spletl se a následoval incident, po kterém mladší z mužů skončil na chirurgické ambulanci s poraněním ramene a nadloktí, povrchovým poraněním hlavy a zlomeninou nosu. „Napadený inkasoval údery pěstí a kopance do obličeje a žeber,“ popsala mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Mladý násilník se těchto skutků dopustil i přesto, že ho za podobná napadení v předchozích letech soudy již dvakrát pravomocně odsoudily. Naposledy to bylo 8. prosince loňského roku, od Okresního soudu v České Lípě odešel s podmíněným trestem odnětí svobody na dobu osmi měsíců se zkušební dobou do 30. prosince 2013.

Nyní může s největší pravděpodobností očekávat nepodmíněný trest.