Policisté muži tento týden ve středu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy.

Vypátrat autora novoročního telefonátu nebylo pro policisty těžké. V průběhu hovoru se jim představil celým jménem a krátce na to ho zadrželi v jedné restauraci na Mimoňsku.

Policistům se sice zpočátku přiznal k tomu, že si všechno vymyslel, ale úplně hladce jeho zadržení neproběhlo. Muž se domáhal toho, aby se na místo dostavil nadřízený policistů a odmítal s nimi komunikovat. Navíc se začal v restauraci svlékat. Nejspíš to bylo tím, že na silvestrovské oslavě vypil nejméně tři půllitrové lahve vodky. „Policisté mu museli nasadit služební pouta a vzhledem k jeho silné opilosti ho převezli na protialkoholní záchytnou stanici," uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Poté, co muž vystřízlivěl, si nebyl schopen vzpomenout na důvod, který ho vedl k tomu, že takto zbytečně zaměstnával policisty. Nicméně do policejního protokolu prohlásil, že svého chování velmi lituje.

Zda mu to nějak pomůže v řízení před soudem, není jisté.