Jenže policisté, kteří bitku kvůli ublížení na zdraví a výtržnictví vyšetřují, zjistili, že o žádné pádlo nešlo. Proč by taky v restauraci, ležící v moři sídlištního asfaltu a betonu daleko od řeky, měli pádlo?

„Ukázalo se, že ve skutečnosti se jednalo o pálku na skotský kriket, která v baru visela jako dekorace. Takže žádné pádlo," upřesnila mluvčí policie v České Lípě Ivana Baláková. Podle ní je bitka z Centrálu velmi komplikovaným případem, přičemž všichni aktéři byli pod vlivem alkoholu. „Přitom ale k bitce nedošlo v nočních hodinách, jak by se dalo čekat, ale v devět hodin ráno."

Podle Balákové mají policisté zaznamenáno několik protichůdných výpovědí. Nejprve mluvili s dvacetiletým mladíkem, který vypověděl, že byl napaden a zraněn právě pálkou na kriket.

„Současně ale máme další výpovědi o tom, že tento mladík sám také vyprovokoval napadení jiných hostů, kteří se snažili bránit před agresí od něj a od jeho mladších společníků," upozornila policejní mluvčí.

„Zároveň známe útočníka, který se oháněl kriketovou pálkou. Jde o sedmačtyřicetiletého muže, který přiznává, že pálku použil, ale že byl následně napaden jedním z hostů a jeho kamarády, a to údery pěstí do obličeje a hlavy, a když ho srazili k zemi, tak i kopáním do hlavy a do těla. Věrohodnost této výpovědi potvrzuje to, že dotyčný je nejvíce zraněný. A nikoliv od pálky."

Na dekorativní kriketovou pálku v bitce došlo poté, co se sedmačtyřicetiletého aktéra boje zastal jiný mladík, na kterého se pak za to vrhli zbylí útočníci. „To přišlo staršímu muži líto, a protože chtěl mladíkovi pomoct, tak si vzal na obranu onu kriketovou pálku. Ale nepomohlo mu to," uvedla Ivana Baláková.

Podle ní teď policisté budou výpovědi všech aktérů konfrontovat s důkazy. „A jedním z nich bude také záznam z kamery, která je umístěná v baru Centrál," dodala policejní mluvčí. Policisté už případ kvalifikovali jako ublížení na zdraví a výtržnictví, ale zatím nikoho neobvinili.