Muž láká zejména na ženách kreditní karty nebo finanční hotovost s tím, že vrátí celou částku a ještě přidá další peníze. Z občanů se rovněž snažil vylákat peníze pod záminkou zajištění práce nebo sehnání pracovních zakázek.

Při vyšetřování případu policisté zjistili, že obviněný navazoval styky s ženami na celém území České republiky, a to cestou inzerátu, který si dával na teletextu TV Prima, případně na některý z inzerátů odpověděl telefonicky.

K seznámení rovněž využíval webové stránky (například Líbím se ti, Seznamka, Lidé, Štěstí). S ženami si mnohokrát telefonoval nebo psal SMS zprávy a poté došlo k seznámení a osobnímu kontaktu. V několika případech u žen po různé časové období bydlel.

Obviněný je štíhlé až hubené postavy, vysoký 171 centimetrů, má vlnité - kudrnaté vlasy, barvy blond až do zrzava. Jeho velkou zálibou je bowling, který jezdil hrát do Ústí nad Orlicí.

Policie žádá další možné poškozené, aby se přihlásili na linku 158 nebo osobně podali oznámení na kterémkoliv útvaru PČR.