Vrátit se měla minulý týden v pátek, ale do dnešního dne se neobjevila. Děti sociální pracovnice umístily do náhradní péče.

Nedobrovolné chůvě, která měla tři děti ve věku od tří do osmi roků hlídat po tři dny, došla trpělivost a v pondělí na kamarádku podala trestní oznámení. „Důvodem odcestování mělo být uzavření sňatku, ke kterému mělo dojít minulý týden v Anglii. Žena se ale po vdavkách ke svým dětem nevrátila v domluveném termínu,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Policisté se neprodleně obrátili na sociální pracovnice, které ještě v pondělí všechny tři děti z bytu kamarádky odebraly a zajistily jim náhradní péči do doby, než se záležitost s jejich matkou vyjasní.

Policisté nyní budou zjišťovat potřebné informace o situaci v rodině, aby mohli tento ne zcela obvyklý případ právně kvalifikovat tohoto ne zcela obvyklého případu. Matka mohla být trestně stíhána pro ohrožování výchovy dítěte s trestní sazbou až na dvě léta, pokud se prokáže, že se skutečně zaviněně o své děti nestará.