Hodinu po půlnoci z pátku na sobotu zjistila jedna z do té doby bavících se dívek, že se jí během okamžiku ztratila kabelka s osobními věcmi, doklady a dvěma mobilními telefony v celkové hodnotě 16 200 korun.

V podobnou dobu přišel o svůj mobilní telefon za dvacet tisíc korun i další návštěvník z Mladoboleslavska „Je možné, že se krádeží událo ještě víc, ne totiž každý nahlásí odcizení ihned, případně je nenahlásí vůbec," podotýká policejní mluvčí Ivana Baláková.

V neděli během dne se v dokském rekreačním areálu neznámý pachatel vloupal skrz okénko zadních dveří do zaparkovaného vozidla Škoda Octavia, ze kterého odcizil mimo jiné oblečení, notebook, hotovost šest tisíc korun.

„Na odcizených věcech vznikla majiteli škoda za dvacet čtyři tisíce a oprava poškozeného vozidla bude stát zhruba dva tisíce," říká Baláková s tím, že obvodní oddělení v Doksech na prázdninové měsíce každoročně posiluje služby díky kolegům z okolí. Přes posílení se zcela nedaří zloděje vymýtit a lidé by tedy neměli nechávat cenné věci bez dozoru, natož pak v zaparkovaných autech.