Zdrogovaný 31letý Polák měl auto převézt z Německa do Polska. Po krátké honičce s policejními hlídkami skončila jeho jízda bouračkou v České Lípě a on sám ve vazbě.

Auto, jehož ztrátu majitel oznámil v sobotu brzy ráno, bylo možné sledovat díky vybavení GPS lokátorem. Téhož dne před třetí hodinou odpoledne měli policisté informace, že se pohybuje na Českolipsku, a vyrazili za ním. „Do několika minut ho objevili v Zákupech a odtud ve směru na Českou Lípu ho začalo pronásledovat jedno z našich vozidel se zapnutými světelnými i zvukovými signály, na které reagoval zvýšením rychlosti a bezohlednou jízdou, při níž předjížděl vozidla přes plnou čáru a vytlačoval je v protisměru ze silnice,“ uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Zdroj: Youtube

Policie ČR: Divoká honička s policejními auty  Zdroj: Youtube.com/Policie ČR

Od České Lípy vyjely pašerákovi naproti další policejní vozy, kterým se snažil vyhnout. Ve vysoké rychlosti přitom zavadil kolem o okraj kruhového objezdu, vozidlo rozkolísal a naboural do zdi prodejny. „Po havárii se snažil z místa uprchnout, ale to mu policisté nedovolili a za použití donucovacích prostředků ho zadrželi,“ dodala Baláková.

Polák přiznal, že byl najat k převezení kradeného vozu do Polska. Od neznámých lidí auto dostal nastartované bez klíče nebo jiného prvku k jeho ovládání s tím, že po cestě nesmí vypnout motor, protože by ho už nenastartoval. Za to mu přislíbili finanční odměnu. „V době zadržení byl pod vlivem drog, což prokázal orientační test,“ řekla policejní mluvčí.

Policistům se podařilo zadržet 32letého muže, který loni ponechal svému osudu amerického stafordšírského teriéra. Psa uvázal v lese bez vody a jídla a odešel.
Psa se chtěl zbavit v lese na Českolipsku. Muži hrozí dvouleté vězení

O zadrženého cizince, který skončil ve vazbě, mají zájem také němečtí policisté. Státní zástupce v Bavorsku je připraven ho obžalovat ze zvlášť závažného případu krádeže, za který mu v Německu hrozí desetiletý trest odnětí svobody. „V případě, že Krajský soud v Ústí nad Labem rozhodne o předávací vazbě, může být zadržený vydán německé straně,“ doplnila Baláková.