Otřesný případ se stal na diskotéce Luxor V České Lípě. Šestadvacetiletého mladíka tam dva útočníci zbili tak, že skončil v nemocnici. Muže nejprve napadli přímo na diskotéce a později i před ní.

„Kopali a bili ho po celém těle i hlavě. Má otřes mozku, zlomeninu podočnice a pohmoždění hrudní kosti. Skončil v nemocnici,“ uvedla ke zběsilému ataku mluvčí českolipské policie Ivana Baláková. Mladý muž netuší, proč se to stalo, na diskotéce neměl s nikým konflikt. O to víc zarážející událost je.

V Hrádku nad Nisou se nepohodli dva sousedi. Na tom by nebylo nic zvláštního, ale celá událost skončila vyhrožováním smrtí s nožem v ruce. Celý incident začal tak, že jeden z mužů vyrazil požádat souseda o ztlumení hlasité hudby. Byla jedna hodina po půlnoci. Pochopení se ale nedočkal.

„Soused vytáhl teleskopický obušek, muže jím udeřil a zabouchl,“ uvedla mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková. Tím ale situace neskončila. Muže totiž taková reakce rozlítila, vykopl dveře a hnal se na souseda. Ten byl připraven a několika údery obuškem muže zpacifikoval. „Nakonec mu s nožem v ruce vyhrožoval zabitím,“ dodala mluvčí. Vyšetřováni jsou nyní oba muži.

Viník nehody vystartoval

V Novém Boru se střetla dvě vozidla. Nehodu zavinil 18letý řidič z čerstvým řidičským průkazem. Nedal přednost. Potud je vše v pořádku. Ale místo aby mladík zpytoval svědomí nad neznalostí předpisů, vyběhl ze svého vozidla a napadl o mnoho let staršího řidiče, který za nic nemohl.

„Napadl ho pěstí a ještě po něm chtěl peníze za poškození auta,“ uvedla Baláková. Potom muži začal vyhrožovat, že dojede pro posily a skutečně odjel. „Za pár minut se vrátil se svou příbuznou vyzbrojen obuškem a řidiči uštědřil další ránu pěstí. Nakonec ho musel od muže odtrhnout jiný řidič,“ popsala mluvčí. Při nehodě přitom vznikla škoda za osm tisíc korun.