Dávid celou dobu svou vinu odmítal a zpochybňoval i výpovědi svědků.

Podle obžaloby 53letý kosovský Albánec rozmístil 27. ledna 2010 po poledni v domě ve Višňové-Andělce hořlavé předměty k zapnutým elektrickým přímotopům, které pak převrhl. Věděl prý, že žena nebude schopna vzhledem ke svému věku a omezené pohyblivosti před ohněm uniknout.

Žena utrpěla popáleniny na 80 procentech těla, zemřela při snaze uniknout před požárem. Od postele byla vzdálená asi tři metry. Fadil Dávid ale tvrdil, že se proti němu spolčila manželka, milenka i lidé z osady, kde neměl dobrou pověst. Místní se ho kvůli jeho násilné povaze báli. Dokonce i jedna svědkyně se ho tak bála, že si vyžádala vypovídat z vedlejší místnosti soudní síně a při jejím odchodu se musel Dávid stát čelem ke zdi. Manželka i milenka uvedly, že je týral.

A vyhrožoval, že jim uřízne hlavu. S milenkou měl poměr ještě před jejími patnáctinami. Jedním z klíčových důkazů bylo svědectví matky Dávidovi milenky, která s ním telefonovala v den vraždy. Podle svědectví ženy s ní obžalovaný hovořil o požáru i smrti seniorky.

Podle státního zástupce se Dávid nevědomky k činu před soudem přiznal. Cizinec znal zavražděnou ženu několik let a říkal jí babičko. Motivem k vraždě byl majetkový prospěch a snaha zakrýt předchozí trestnou činnost. Zabít se jí rozhodl poté, když důchodkyně přišla na to, že ji okrádá, a chtěla na něj podat trestní oznámení.

Prostřednictvím své milenky jí tajně vybíral peníze z účtu a nechal ji také podepsat falešnou závěť, v níž jeho družce vše odkázala.