Incident odstartoval nevinnou žádostí o cigaretu. O tu ženu poprosil muž, který si k ní přisedl, další dva stáli opodál. „Žena cigaretu nabídla všem třem. Následně se pak muž stojící opodál vrhl na její kabelku a začal se s ní přetahovat,“ popsala policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Než se lupiči podařilo kabelku ženě ze sevření úplně vytrhnout, spadla s ní na zem a muž ji táhl několik metrů za sebou. Následně všichni tři utekli i s lupem.

Českolipský deník.
KRÁTCE: U nemocnice platí nový dopravní systém. Běžkaři si zalyžují i na oválu

I díky záznamu z bezpečnostních kamer se policii podařilo trojlístek během pár hodin dopadnout. „Dva z nich policisté nalezli v kontejnerech na sídlišti Špičák, třetího zadrželi pod mostem v ulici Pivovarnická. Ten měl také u sebe veškeré věci z kabelky,“ uvedla Suchánková.

Výstavu kostýmů a rekvizit z oblíbené pohádky S čerty nejsou žerty otevřelo v sobotu Městské muzeum v Mimoni.
Muzeum v Mimoni zve do známé pohádky S čerty nejsou žerty

Z výslechů vyplynulo, že činu se dopustil jen jeden z mužů. Dva ze zadržených policisté po podání vysvětlení propustili. Mladíka ve věku 24 let, který je nyní bez domova, umístili do policejní cely a za loupež mu hrozí až desetiletý trest. „Současně byl dán návrh na jeho vzetí do vazby. O tomto bude rozhodovat na návrh státního zástupce příslušný soud,“ dodala policejní mluvčí.