Už při příjezdu si všimli rozbité okenice a další překvapení na sebe nenechalo dlouho čekat. Když procházeli zadní zahradou, z okna v přízemí chaty vyskočil muž a utekl přes plot pryč. Kromě toho, že uvnitř vypil nalezenou lahev vína, si odtud odnesl malý televizor a boty. Co ale zapomněl popadnout, byly jeho doklady a pár osobních věcí.

„Policisté, kteří na místo dorazili během několika minut, vyrazili hledat zloděje do obce a jejího blízkého okolí. Tam v poli zpozorovali muže, který předstíral, že tudy jen náhodně prochází,“ uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Muže prozradili nápadně odstávající uši, které policisté poznávali z fotografie jeho občanském průkazu. K jeho smůle si v chalupě zapomněl čepici, a tak ho identifikovali už na dálku. I když se tvářil jako turista, zadrželi ho a převezli na policejní služebnu.

ilustrační
Kvůli kocourovi převrátil auto na střechu

Jedná se o 42letého muže z Teplicka. Svůj čin nijak nezapíral. Vloupání do chalupy omlouval tím, že se v ní chtěl jen ohřát. Policisté mu už sdělili podezření z porušování domovní svobody a krádeže se škodou 2 600 korun.

„Vzhledem k tomu, že byl kvůli majetkové trestné činnosti v loňském roce pravomocně odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v trvání šesti měsíců a trest vykonal teprve v prosinci loňského roku, kvalifikovali jeho poslední vloupání jako recidivu, za kterou mu nyní hrozí tříletý trest odnětí svobody,“ dodala Baláková.