Ani v horkých letních dnech si zloději v Libereckém kraji nedají pokoj. Nechat si něco na palubní desce nebo na sedačce vozu a jít klidně nakupovat je stále velice nebezpečné. Ukrást takovou věc trvá nenechavci několik vteřin a vám pak zbudou jen oči pro pláč. V Libereckém kraji se takovéto případy dějí takřka denně. Nejlepší ochranou je zloděje nepodceňovat a nedat jim příležitost si něco z vašeho plechového miláčka vzít.

Jeden z posledních takových případů policisté evidovali ve středu minulého týdne na Českolipsku. Zmizelo však celé auto a v něm tři plné sudy piva. K incidentu došlo mezi půl druhou a druhou hodinou odpolední. Z Myšína ve Starých Splavech zatím neznámý zloděj odcizil nákladní vozidlo značky Renault Trafic bílé barvy. V autě byly kromě majitelovy peněženky ještě tři sudy piva Pilsner Urquell.

Asi ho zlákalo pivo

Nenechavec, po kterém policisté pátrají, připravil nešťastného majitele o 180 000 korun. Motiv loupeže však ještě není jasný, možné je ale, že ho ke krádeži nalákaly právě tři sudy zlatavého moku.

Další případ se stal v ten samý den v liberecké čtvrti Pavlovice. Cizinec si zde zaparkoval své auto u prodejny Kaufland. Auto však nezamkl a na palubní desku si odložil peněženku a mobilní telefon. To byla samozřejmě chyba, protože neznámý zloděj si prostě akorát otevřel dveře a věci si vzal. Cizinec tak přišel o dva a půl tisíce korun.

Vysokou škodu způsobil zloděj, který se vloupal v noci z 26. na 27. července do Fabie, kterou měl majitel zaparkovanou v jablonecké ulici Dr. Randy. Z auta totiž vzal autorádio s DVD a dotykovým displejem za patnáct tisíc korun. Majitele tedy včetně škody na rozbitém okénku připravil o dvacet tisíc korun.

Večer před tím si zatím neznámý zloděj troufl dokonce na vyloupení autobusu. Vozidlo zrovna stálo zaparkované v železnobrodské ulici Průmyslová, když do něj poberta vnikl jedním z bočních okének.

Z autobusu si odnesl celý výsuvný šuplík pokladny s finanční hotovostí a kartou do tachografu. Nenechavec, po kterém policisté aktivně pátrají, tedy způsobil škodu se vším všudy za sedm tisíc korun.