Pětadvacetiletého muže proto policisté minulý týden vykázali z bytu, ve kterém s matkou žije. Přestože se k příbytku ani své matce nesmí přiblížit na sto metrů, mladý muž zákaz nerespektuje a obtěžuje svou rodičku dál.

Žena vypověděla, že se jí z domácnosti ztrácejí peníze. Její syn totiž našel zálibu ve výherních automatech, avšak příliš se mu zřejmě nedaří. Po neúspěšných návštěvách heren si vybíjel zlost na nábytku, a protože jeho agresivní chování bylo stále horší a horší, obrátila se na policisty. Desetidenní lhůtu vykázání, kterou mohou stanovit policisté, následně soud ještě o měsíc prodloužil.

Mladý muž si ale ani z jednoho rozhodnutí nic nedělá.

„Opakovaně matku vyhledal v jejím zaměstnání, telefonuje jí a několikrát zvonil u jejích dveří. To vše má přitom zakázané. Po ženě požadoval peníze, cigarety a jídlo," potvrdila mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Muž se tak v krátké době zřejmě dočká obvinění z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Nejen, že tak nesmí domů, ale hrozí mu, že najde novou dočasnou střechu nad hlavou ve věznici.