close info Zdroj: Petr Pokorný zoom_in
Mám rád cestování. Jsem sice napůl Čech, ale také Holanďan a částečně po mamince Angličan. Nepotřebuji zůstávat na jednom místě. S bratrem Milanem jsem v pravidelném kontaktu, už ale je přes deset let v Číně. Vybudoval tam své firmy, zabývá se vším možným od architektury, nábytku po sklo, na to jsem se více soustředil já a tak v tom úzce spolupracujeme. Já se věnuji Evropě a on asijskému trhu. Když potřebuje nějaké doplňky, tak bere ty moje věci, které se hodí k jeho nábytku.
close info Zdroj: Petr Pokorný zoom_in
Sklony ke sklu mám od táty, byl jsem sklem i jeho tvorbou obklopen. V Čechách jsem se postupem času dostával k různým druhům umění. Nakonec jsem studoval fotografii a film. Sklo mě ale vždy bavilo, lákalo. Pro tátu jsem později fotil katalogy. Také jsem otvíral restaurace, galerie, kde sklo také hrálo svou roli. Pak ve sklárně u otce jsem nejprve začal pracovat jako pomocný dělník, zadák, úplně „dole“ a tady jsem se od kluků naučil o skle nejvíce, jak vzniká, funguje, jak se tvaruje, samozřejmě i jejich různé triky. Tuto zkušenost se snažím dostávat i do svých prací, návrhů.
close info Zdroj: Petr Pokorný zoom_in
Zaměřuji se na umělecké, dekorativní sklo do interiérů. Když děláme projekty na zakázku, je skvělé, když máme volnost a svůj osobní prostor k vyjádření. Zákazníci si třeba jen řeknou jakou velikost by rádi měli, ostatní nechají na nás, to je báječné. Na jejich přání tak chystáme nové kolekce. Ovšem neděláme nijak velkou produkci, ale spíš jen unikátní kusy, které tito lidé mají rádi a ocení je.
close info Zdroj: Petr Pokorný zoom_in
Rád se věnuji i vaření. Často a s oblibou vařím speciality asijské kuchyně. Jsem v tomhle směru zaměřen jako táta, i když na rozdíl od něho já až tak jídla nekořením. On to dělal rád, občas to s kořením i přeháněl, rád lidi zkoušel, co vydrží. Já zase vím, že zde v Čechách lidé na extrémy nejsou zvyklí, jak v jiných zemích, tak se mírním, jde mi o to aby jim jídlo chutnalo.
close info Zdroj: Petr Pokorný zoom_in
Rád se věnuji i vaření. Často a s oblibou vařím speciality asijské kuchyně. Jsem v tomhle směru zaměřen jako táta, i když na rozdíl od něho já až tak jídla nekořením. On to dělal rád, občas to s kořením i přeháněl, rád lidi zkoušel, co vydrží. Já zase vím, že zde v Čechách lidé na extrémy nejsou zvyklí, jak v jiných zemích, tak se mírním, jde mi o to aby jim jídlo chutnalo.