Hamburský specialista na outdoorové zboží tak nabízí zákazníkům v tomto městě největší obchod s potřebami pro outdoor a cestování, a to na čtyřech podlažích s celkovou plochou 6200 metrů čtverečních!

Testovací ledová i dešťová kabina

V sortimentu zboží čítajícím 25 000 položek přibližně sedmi set výrobců najdou zákazníci téměř vše z oblasti outdooru a cestování: od funkčního oblečení a obuvi přes stany, tašky, batohy, spací pytle, mapy a knihy až po výstroj pro cyklistiku, zimní sporty či horolezectví. Horolezeckou výstroj si můžete vyzkoušet na 26 dlouhé a 12 metrů vysoké převislé horolezecké stěně, v ledové kabině se simulací sněhové bouře, jakož i v dešťové kabině.

V prvním podlaží je možné otestovat skládací kajaky, kajaky či kánoe v bazénu s protiproudem o rozloze 160 metrů čtverečních.

V zimní sezoně zde bude k dostání široká nabídka sportovních potřeb pro zimní sporty. Na druhém podlaží je k dispozici 400 čtverečních metrů velké dětské oddělení „Kinderland“ se sportovním vybavením určeným pro děti.

Ruční výroba táhne

Dalším velkým lákadlem obchodu je provozovna Yeti Manufaktur Dresden. Na ploše 220 čtverečních metrů je za skleněnou stěnou k vidění tradiční výroba společnosti s dosavadním sídlem v saském Zhořelci, jež se již dlouhá léta zabývá produkcí vysoce kvalitního zboží z prachového peří. Ruční výrobu zboží na míru mohou zákazníci krok za krokem přímo sledovat a být tak při vzniku svého budoucího spacího pytle, a to od dodávky materiálu až po poslední steh.

Místo pro prezentace

Zvláštní plocha o rozloze 170 čtverečních metrů nabízí různým firmám v oblasti outdooru jednoroční možnost prezentace. Od března příštího roku tu představí švédská firma Haglöfs své vysoce kvalitní produkty. V prostoru pro akce jsou v zimních měsících naplánovány na každý pátek akce a přednášky renomovaných referentů. Cestovní kancelář a ordinace cestovní medicíny pak vhodně doplňuje nabídku služeb.


Užitečné informace


Globetrotter Ausrüstung, pobočka Drážďany
Prager Straße 10, 01069 Dresden
tel.: 0351 / 495 21 16
e–mail: shop-dresden@globetrotter.de
Otevírací doba: pondělí až sobota 10.00 – 20.00 hodin
Parkování: náměstí Ferdinandplatz (u Karstadtu) a v nadzemní
garáži Centrum Galerie

Hlavní atrakce: 26 metrů dlouhá a 12 m vysoká převislá horolezecká stěna, ledová kabina se simulací sněhové bouře, dešťová kabina a dešťová oáza, 430 metrů čtverečních oddělení s cestopisy s 25 000 titulů, 160 metrů čtverečních dlouhý bazén s protiproudem pro testování kanoí, 400 metrů čtverečních velké oddělení pro děti „Kinderland“ s akční stezkou, speciální plochy pro akce pro zhruba 200 osob.