Město Česká Lípa se totiž zapojilo do systému Mobilní Rozhlas, který kromě informací o aktuálním dění nabízí občanům užitečné tipy na výlety, elektronický Chytrý zpravodaj a aplikaci na hlášení závad a podnětů. Registrace a fungování systému je pro občany zcela zdarma. „Zavedení tohoto systému považuji za velký krok dopředu v přímé komunikaci s občany, vše od nás naši občané dostanou do e-mailu či do aplikace a informace se dozvědí jedním kliknutím. Navíc v současné době chystáme také aktualizaci úvodní stránky městského webu,“ sdělila českolipská starostka Jitka Volfová. Web by měl být přehlednější a vylepšený po grafické stránce. „Hotové bychom stránky chtěli mít v červnu,“ dodala Volfová.

Registrace do systému je velmi jednoduchá. Je třeba vybrat sledovaný účet, zadat své kontaktní údaje (telefon a e-mail) a vybrat si, jaký typ zpráv chtějí občané dostávat. Výhodné je též vyplnit celou adresu, a to kvůli adresnosti informací např. v případě dopravních uzavírek. Kvůli zasílání jiných zpráv, než krizového charakteru je též nutné udělit souhlas s GDPR.

Nevyhovující budovy českolipské zdravotnické záchranné služby půjdou k zemi.
Nevyhovující budovy českolipské záchranky půjdou k zemi, demolice začne v květnu

Posledním krokem je volba typu informace, kterou chtějí občané od města dostávat. Zvolit mohou z těchto možností: kulturní, sportovní akce, informace z úřadu, RSS aktuality z webu, dopravní informace, odstávky a poruchy a krizové informace. Informace pak budou dostávat prostřednictvím sms, e-mailu či do aplikace.

„Nově je zpřístupněna i služba Chytrý zpravodaj. V této sekci občané každý měsíc nejpozději v den vydání Městských novin najdou aktuální číslo městského zpravodaje, kterým mohou pohodlně listovat. Je to tak další způsob, jak se k Městským novinám dostat, když by jej náhodou občané nedostali do schránky,“ upřesnila starostka.