Seskok byl jednou z hlavních cen květnové Štafety pro Růženku, charitativní akce Českolipského deníku. (Vice ZDE: Běh pro Růženku)

Mladý učitel si pro svou výhru doletěl až do výšky čtyř kilometrů. „Do té doby, než mi řekli, jak vysoko od země jsme, jsem byl celkem v pohodě. Nejšílenější pocit potom byl, když mě šoupli ke dveřím a pak nás prostě vystrčili. To bylo brutální. Pak jsem asi patnáct vteřin nevěděl, co se děje, proletěli jsme mraky. Bylo to úžasný, rychlý, byl to adrenalin až do konce. Přistál jsem s pocitem, že chci ještě," vylíčil redakci své pocity těsně po seskoku českolipský učitel hudby.

Letem jej doprovázel zkušený profesionální parašutista Pavel Kortus, jeho společnost seskoky-tandemy.cz věnovala do Štafety pro Růženku celkem 2 poukazy. Už i tak nezapomenutelný zážitek parašutista navíc okořenil párem akrobatických prvků. Pro zážitek z volného pádu si do Mostu dojel i Maškův kolega, zástupce ředitele českolipské ZUŠ a učitel hry na klarinet a saxofon Josef Pelz.

Kdo si ještě nevybral svou výhru, jsou českolipští atleti, kteří si při štafetách na atletickém stadionu v České Lípě 1. května doběhli pro první místo.