Zatím má starostka mandát jednat o odkoupení akcií od minoritního akcionáře. Jednání jsou ale na mrtvém bodu.
Vyjednáváním s minoritním akcionářem MVV Energie CZ pověřilo město externí firmu. Jaké jsou výsledky, informovala starostka Hana Moudrá: „Firma každý měsíc kontaktuje minoritu, ale dostává stejnou odpověď, že podíl prodat nechtějí. Pokud by o tom uvažovali, tak za 80 až 100 milionů korun, to ale není cena k jednání, pouze prohlášení,“ uvedla Hana Moudrá.
„Nemáme důvod zbavovat se svého podílu v ČLT, a to zejména nyní, kdy jsme v severočeském regionu výrazně posílili,“ komentoval už dříve jednatel MVV Václav Hrach.
„Nic se zatím nezměnilo,“ potvrdila starostka, která o žádných dalších variantách nejednala. Přitom padají další návrhy.
Zastupitel Jan Riedl nastínil možnost, kdy by město odprodalo jen část svých akcií. „Část by si jich ponechalo, aby si i do budoucna udrželo zástupce v orgánech společnosti, a tím mohlo ovlivňovat cenu tepla pro občany,“ vysvětlil.
Připomeňme stejný záměr v Novém Boru. Občané proti prodeji Tepla sepsali petici, ve které vyjádřili obavy z rostoucích cen, které by město už nemohlo ovlivňovat. Petici podepsalo téměř tisíc odběratelů tepla.