Vánoční stromky z bývalého vojenského prostoru Ralsko udělají i letos radost dětem z dětských domovů v Libereckém kraji. Mimoňská divize Vojenských lesů a statků ČR (VLS) je letos dodá osmi zařízením v kraji, ale také do několika škol.

„Jde o tradiční předvánoční akci, kterou nabízíme dětským domovům už přes deset let, většinou chtějí stromky pro každou rodinku, tedy skupinu dětí, a jeden strom do společných prostor. Většinou jde o borovičky, tedy dřevinu, která na území Ralska dominuje,“ uvedl ředitel VLS v Mimoni Roman Vohradský.

Dominik Rubáš.
Napsal knihu o krajině svého srdce. Věnoval ji svému psovi

Vánoční stromky z bývalého vojenského újezdu domovům již tradičně státní lesnický podnik nabízí zdarma i s dovozem. Většinu stromků již lesníci rozvezli, aby si s nimi děti užily celý advent i Mikuláše.

Vánoční stromky z divize VLS v Mimoni tak letos zkrášlují Vánoce dětem z domovů ve Frýdlantu v Čechách, Hamru na Jezeře, Liberci, České Lípě, Semilech, Dubé - Deštné, v Jablonném v Podještědí a v Krompachu. Vedle toho se stromečky objeví také v základních a mateřských školách v kraji, mimo jiné v mimoňských mateřinkách Mírová a Letná, i v MŠ Ralsko, stejně jako v tamní základní škole.

Zahájení adventu v České Lípě.
FOTO, VIDEO: Na Českolipsko o víkendu dorazily Vánoce