Ve Stráži pod Ralskem plánují výstavbu areálu komfortního bydlení pro seniory. Občané, kteří měli zájem o získání informací týkající se právě tohoto areálu, měli možnost sejít se ze zástupci firmy, která projekt připravuje. Na tomto sezení se dozvěděli o plánovaném luxusním bydlení řadu zajímavých a potřebných informací.
Investor projektu má zájem o odkoupení vhodných pozemku, které jsou v majetku města. Vytipované pozemky jsou na zelené louce v prostoru mezi DPS a věznicí. Záměrem je propojení urbanistického panelového vzhledu města s moderní zástavbou. Celý areál bude oplocený a hlídaný. Navíc bude napojený na panel centrální ochrany. To znamená, že bude propojený s policií, hasiči a záchrannou službou.
„Připravovaný projekt je určený především pro aktivní lidi v důchodovém věku,“ řekla starostka města Stráž pod Ralskem Věra Bradáčová.
Projekt počítá s vybudováním jednopokojových a dvoupokojových apartmánů s kuchyňským koutem, za které nájemníci zaplatí od sedmi do deseti tisíc korun měsíčně.
Apartmány budou vybavené kuchyňskou linkou, koupelnou a vestavěnou skříní. Nábytkem zařídí jednotlivé apartmány dle přání budoucího nájemníka, nebo mu umožní dát si sem svůj vlastní. Každý byt bude mít vlastní terasu a malou zahrádku. Klienti domova budou mít k dispozici nepřetržitou lékařskou pomoc a ošetřovatelku.

V areálu budou také další služby jako je prádelna, jídelna, rehabilitace, obchody, dílny i studovny. Tyto služby budou moci využívat jak ubytovaní senioři, tak široká veřejnost.
V současné době probíhají jednání investora se zástupci města o odprodání pozemků. Současně s nimi je v závěrečné fázi i vyřizování žádosti o evropské dotace. Po vyřízení obou těchto úkonů už nebude nic bránit tomu, aby investor zažádal o stavební povolení.
Pokud vše půjde podle plánu, zahájí investor stavbu už na jaře příštího roku.
„Předpokládaná doba výstavby je šest měsíců. Do konce roku 2008 by se tak Stráž pod Ralskem mohla rozrůst o desítky nových obyvatel,“ uvádí ve své zprávě tvůrci připravovaného projektu.

Další zprávy z regionu najdete zde