Ke každému článku je otevřená diskuse.

Sdělte všem svůj názor na věc.

Vaše názory nebudeme cenzurovat a uvidí je ti, kterých se článek týká.

(srolujte dolů pod článek a přidejte také svůj příspěvek do diskuse)

 

O družstevní formu bydlení v nových domech na Ladech není mezi lidmi zájem. Důvodem je vysoká cena. Naopak poptávka po nájemním bydlení převyšuje nabídku.
„Zájem o družstevní formu bydlení zatím moc velký není, byty jsou na Českou Lípu drahé,“ potvrdil předseda Bytového družstva Lada Jiří Hau. Dodal, že například v Litoměřicích nebo v Roudnici se už nyní prodávají byty za cenu přes milion korun.
„Věřím, že do dvou let bude zájem i v České Lípě. Nyní ale lidé dávají přednost starým panelákům na sídlištích,“ řekl Jiří Hau.
Pořizovací cena družstevního bytu v nové výstavbě na Ladech je za 3 + 1 1,7 milionu korun, za 2 + KK zaplatí družstevníci 1,2 miliony. „Cena se odvíjí od nákladů. Jeden metr čtvereční byl postavený za 21 tisíc korun,“ upřesnil.
„Městský úřad eviduje asi 300 žádostí o nájemní bydlení v bytech, které budou postaveny ve druhé etapě. Noví nájemníci se budou moci do nových bytů nastěhovávat v průběhu ledna roku 2008,“ uvedla tisková mluvčí radnice Kateřina Amrichová.
První etapa bytové výstavby na sídlišti Lada byla dokončena v březnu letošního roku. Do konce letošního roku bude dokončena i druhá etapa, která zahrnuje 5 nájemních domů s 80 bytovými jednotkami.
Nová bytová výstavba na sídlišti Lada zahrnuje celkem 11 nových čtyřpodlažních bytových domů s celkem 149 byty.

Další zprávy z regionu najdete zde