Pestrou kriminální minulost, ve které pokračoval v uplynulých dnech i na Českolipsku, má na svém kontě 20letý muž ze Šluknova. Celostátně hledaného mladíka zadrželi policisté v neděli v Novém Boru poté, co oloupil dva teenagery. Soud recidivistu poslal do vazby, nyní mu hrozí až desetileté vězení.

Jednou z jeho obětí se stal v neděli dopoledne 15letý chlapec, kterému lupič pod pohrůžkou použití nože sebral na ulici v Novém Boru mobil. Současně okradenému nabídl, že si od něj může mobil zpátky vykoupit. „Spolu se pak ještě o telefon na ulici přetahovali a nakonec ho oznamovatel získal zpět a lupiči utekl,“ uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Ve stodole se nacházel osobní automobil s přívěsem, který oheň zcela zničil.
Ve Stvolínkách hořela stodola. Škoda dosáhla čtvrt milionu

Ve chvíli, kdy chlapec přicházel na policejní oddělení v Novém Boru loupež oznámit, pachatele ze Šluknova právě vedla místní hlídka v poutech na služebnu. Vypátrala ho na základě vyhlášeného příkazu k zatčení.

ČINIL SE I V LÍPĚ

Kriminalisté navíc zjistili, že podobným způsobem oloupil o mobilní telefon v pátek v noci v centru České Lípy i 18letého mladíka, kterého později také přesvědčoval o tom, že si může svůj telefon vyplatit. „Držel v ruce nůž, čímž dosáhl toho, že mu mladík bez váhání odevzdal 400 korun. Za tyto peníze dostal mobil zpátky,“ dodala Baláková.

Kromě nových garáží budou mít záchranáři brzy i nové sanity.
Záchranáři v České Lípě budou mít nové zázemí i vozy

Z obavy, že bude mladý muž ze Šluknova ve podobných činech pokračovat, podali policisté státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vyšetřovací vazby. S tímto názorem se ztotožnil jak státní zástupce, tak soudce Okresního soudu v České Lípě, který ho včera poslal do vazební věznice.