„Náš pan ředitel pracuje s láskou a se srdcem," řekli o Karlu Minaříkovi žáci a kolegové ze Základní školy Partyzánská v České Lípě. Za výborný vztah k žákům, ale i za vedení svárovské školy získal její ředitel ocenění Českolipský pedagog roku 2017. Ocenění uděluje město už od roku 2009.

Ocenění učitelům z mateřských a základních škol v Lípě uděluje město už od roku 2009. Letos radnice vybírala z šestnáctky nominovaných. Všichni se při slavnostním vyhlášení ve Ville Hrdlička dočkali poděkování, dárku, květiny a také krátkého videa natočeného se žáky a kolegy dotyčných pedagogů. „Byla jsem mile překvapena a zároveň velmi dojata, že si na mě s nominací ZŠ Slovanka vzpomněla. Na různých českolipských školách jsem učila více než pětačtyřicet let a dodnes potkávám své bývalé žáky, teď už dospělé ženy a muže a s radostí si s nimi zavzpomínám na školní léta," svěřila se Marie Vomáčková.

Kromě vítězného Karla Minaříka získala zvláštní ocenění Božena Jeklová ze ZŠ Pátova, která letos završí čtyřicátý rok své pedagogické práce. Druhý pamětní list za spolupráci na projektu Šikovné ruce převzala Alena Mertlíková ze ZŠ Školní.

Na titul Českolipský pedagog pro rok 2017 byli nominováni

 Letos radnice vybírala z šestnáctky nominovaných. Zdroj: mucl

za oblast mateřských škol: Jaroslava Janovská z MŠ Sovička, Eva Šnoblová z MŠ Severní, Roman Brožková z MŠ Bratří Čapků
za oblast základního školství: Božena Jeklová ze ZŠ Pátova, Monika Kalenská ze ZŠ Dr. M. Tyrše, Věra Cengerová ze ZŠ Partyzánská, Karel Minařík – ředitel ZŠ Partyzánská, Marie Vomáčková nominovaná ZŠ Slovanka, Helena Hrušková ze ZŠ a MŠ Jižní, Eva Jetenská ze ZŠ Školní, Alena Mertlíková ze ZŠ Školní, Zuzana Šídlová ze ZŠ 28. října, Jana Fabiánová ze Základní, praktické a mateřské školy Moskevská, Jana Hricová ze Základní umělecké školy a František Bolehovský a Dagmar Bolehovská.