Stejné koledy ve stejný čas, a to v 18 hodin, se rozezní na náměstích, v kostelích, v obchodních centrech, u vánočních stromů malých obcí, ve školách, domovech seniorů. Přijďte i vy na Masarykovo náměstí do Dubé a nebo na dalších sedm míst po celém Českolipsku.

Připojte se k jedinečné akci Čechů, kteří vynechat takovou událost nechtějí ani v zahraničí. Před katedrálou La Almudena tak s námi bude zpívat například i Česká škola v Madridu, krajani na vánočních trzích v Mnichově a hraničním přechodu Železná Ruda.

Češi v Itálii se sejdou na Piazza Duomo v Miláně. Koledy nevynechají ani krajanské spolky v Athénách, norském Notoddenu, tureckém Istanbulu, holandském Utrechtu.

Na Českolipsku se sejdeme na malebném náměstí města Dubá. Zpívat s námi bude také dětský sbor z místní základní školy, který se svým pásmem písní vystoupí už po půl šesté. Na 10. prosince si sbor připravil pásmo koled, na které naváže pět dalších, které se budou úderem 18. hodiny zpívat po celé republice.

Na dubském náměstí bude připraveno občerstvení od pekárny U Tomáše ze Zahrádek a čaj na zahřátí.

Jako první budou v regionu zpívat děti ze ZŠ a MŠ Mírová v Mimoni. Kvůli dojíždějícím školákům tady koledy zazní už v poledne. Stejně jako loni se k akci připojil také Dětský domov v Dubé Deštné a senioři z Domu s pečovatelskou službou v Kamenickém Šenově. Poprvé se letos bude na Českolipsku zpívat na dalších třech místech v Klubu seniorů Chanos v Mimoni, před kostelem Nanebevzetí v Novém Boru a v kostele Nanebevzetí Panny Marie ve Slunečné. Tam všude dnes úderem osmnácté hodiny budou znít koledy. Zastavte se v předvánočním shonu a přijďte si užít sváteční atmosféru.

Partnerem akce Česko zpívá koledy je Český rozhlas Sever, který zpívání koled bude přenášet do celého regionu.