Českolipská nemocnice s poliklinikou chystá akci, která nese pracovní název Kulový blesk. Nového prostředí se už brzy dočkají nastávající a čerstvé maminky.

„Jedná se o sestěhování a modernizace Gynekologicko-porodnického oddělení a také Oddělení novorozenců. Vše by mělo zůstat na stejném patře, jako jsou maminky zvyklé doposud, jen se upraví návaznost oddělení,“ popsala Kateřina Amrichová z úseku strategie a marketingu Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa.

Areál nemocnice obsadili dělníci s bagry. Výstavba nových parkovacích míst je v plném proudu.
Areál českolipské nemocnice obsadili dělníci s bagry

Na tuto investici přispívá kraj i obce. Například Doksy nemocnici poskytly na tento projekt ze svého rozpočtu 150 tisíc korun. Celou modernizaci bude možné realizovat také díky výtěžku z 13. ročníku benefičního Plesu hejtmana, který se konal v pátek v Liberci a kde se vůbec poprvé v jeho historii podařilo vybrat přes milion korun.

765 TISÍC Z PLESU

„Hejtmanský ples přinesl českolipské nemocnici nemalou finanční částku, konkrétně se jednalo o 765 166 korun. Libereckému kraji i dalším sponzorům, kteří podporují tento náš záměr, každopádně velmi děkujeme,“ uvedl generální ředitel nemocnice Pavel Marek.

13. benefiční ples hejtmana.
Ples hejtmana vynesl rekordní sumu. Podařilo se vybrat přes milion korun

V letošním roce by v českolipské nemocnici mělo proběhnout několik zásadních investičních akcí. Jedna z nich je právě sestěhování a modernizace porodnice, dalším velkým úkolem, který na nemocnici čeká, je vybudování nové dialýzy. V letošním roce by měla nemocnice kromě jiného také dokončil projekt parkování v areálu nemocnice, v jehož rámci by měla v areálu vzniknout nová místa pro automobily.

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa je ve vlastnictví Libereckého kraje. Poskytuje lůžkovou i ambulantní péči. Má celkem 488 lůžek. Slouží nejen pro obyvatele okresu Česká Lípa, ale ve vybraných odbornostech i pro část kraje Ústeckého. Objekt nemocnice vznikl již v roce 1892. Současná podoba je z 80. let, proto nemocnice neustále modernizuje lékařské vybavení a budovy.

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa.
Uzavření rumburské porodnice zvýšilo porodnost v kraji