„Energetici stále pracují na obnovení dodávek zákazníkům v severočeském regionu, a to na Děčínsku, Českolipsku, Liberecku a Jablonecku. V současné době jsou již v celé postižené oblasti odstraněny všechny poruchy na vysokém napětí. Nyní se pracuje na likvidaci poruch na nízkém napětí. Situace je komplikována tím, že se musí ověřit všechna hlášení o poruchách. Na Děčínsku a Českolipsku to bylo v deset hodin sto hlášení, což obnášelo čtyřicet obcí, a na Liberecku a Jablonecku to bylo devět set hlášení, které se týkalo devadesáti obcí,“ uvedl Ota Schnepp. .
V 16.00 hodin zbývalo na Liberecku a Jablonecku prověřit ještě tři stovky hlášení, která se týkala 55 obcí. Na Děčínsku a Českolipsku zbývá odstranit poruchy v deseti obcích. Předpoklad je, že se ještě dnes podaří všechny odstranit. Ze šesti set nahlášených poruch na Liberecku a Jablonecku, které již byly prověřeny, jsou některé odstraněny na dalších se pracuje.

Veškeré vymezené poruchy jsou lokálního charakteru, týkají se částí obcí, jednotlivých ulic, jednotlivých domů či chalup, případně zahrádkářských kolonií a osad. Počet domácností bez proud nelze tudíž zatím určit, zvláště, když zbývá ještě prověřit 300 hlášení z Liberecka a Jablonecka. „Vyhlášený kalamitní stav i nadále trvá. Nadále jsou v terénu maximální počty pracovníků poruchových čet,“ dodává Ota Schnepp.