Oznámení na rušení nočního klidu přicházejí na českolipskou Městskou policii v těchto teplých dnech, kdy všichni spí s otevřenými okny, prakticky stále.

Příkladem je situace z paneláku na Severu, kdy soused rušil ostatní hlasitou hudbou. Přivolaní strážníci mu domluvili, on hudbu ztlumil, vše se zdálo v pořádku.

O necelou hodinu později ale volal oznamovatel znovu. Hlučnému muži se asi vše rozleželo v hlavě, a tak otevřel okno, křičel, že zabije toho, kdo na něj poslal strážníky, a pustil hudbu znovu. Patrně byl v bytě ještě někdo rozumnější, a tak strážníci po návratu na místo už neměli žádnou práci, všude byl klid.

Kuriózní rušení spánku zažili obyvatelé v okolí Havířské ulice. Kvůli vysokým teplotám si dvojice cizinců postavila stan na trávníku. Usnuli opravdu tvrdě, dokonce tak, že chrápáním rušili lidi z nedalekých domů. Oznámení znělo: chrápou tak hlasitě, že se nám budí děti! Hlídka okamžitě našla zdroj hluku, cizince probudila, ti stan sbalili a místo opustili.

Samice slona indického Bala a Rání s ošetřovatelem Václavem Aschenbrennerem v Liberecké zoologické zahradě na snímku z 17. července.
Slonice Rání a Bala potřebují blízký kontakt člověka. A v sobotu oslaví svůj den