Předchozí
1 z 7
Další

Simona Juráková, prodavačkaSimona Juráková, prodavačkaZdroj: Deník / Petr PokornýSimona Juráková
prodavačka, 48 let

Žiju v Dubé 23 let a stále mi připadá jako větší vesnice což také znamená, že se tu leckdo rád stará o koho nemá. Já nikam nechodím, ale pak přijdu do krámu a dovídám se věci, že člověk úplně žasne. Prostě vesnice! Na druhou stranu jsem třeba ráda, že město tady udělalo pěkné hřiště. Mám vnučku a tak alespoň někam s malým děckem můžete zajít.

Zbyšek Stibor, hasič, velitelZbyšek Stibor, hasič, velitelZdroj: Deník / Petr PokornýZbyšek Stibor
velitel jednotky hasičů, 35 let

Jsem rodák. Vnímám, že Dubá je magnet pro turisty, rekreační areál v Nedamově, opravená historická sušárna chmele, spousta památek je i po okolí. Ale jak jsem u hasičů, tak na příliš výletů stejně nemám čas. Úplně ideální to není s dostupností bydlení, je tu třeba stále málo ploch ke stavbě domů.

Jaroslava Rupertová, aktivistka mateřského centraJaroslava Rupertová, aktivistka mateřského centraZdroj: Deník / Petr PokornýJaroslava Rupertová
aktivistka mateřského centra, 36 let

Dubou jsem si oblíbila, žije se tu moc hezky. Přišla jsem z velkého města a ten skok byl pro mě velký, postupně jsem si zvykla a už bych nevyměnila. Plusem je krásná příroda, ale také to, že se tady všichni známe, pouštíme se do společných akcí a jsme „taková velká rodina“, což je moc fajn.

Jaroslav K., důchodceJaroslav K., důchodceZdroj: Deník / Petr PokornýJaroslav K.
důchodce, 65 let

V žádné anketě jsem ještě nebyl… Žiji zde už dlouho. Báječný je tady klid a krása přírody, hezké okolí Kokořínska. Vždy se ale dá něco vylepšit, třeba támhle dodělat zchátralou a léta zavřenou Slávii, na což ale bude potřeba spousta milionů.

Dana Zývalová, vedoucí oblastní poštyDana Zývalová, vedoucí oblastní poštyZdroj: archiv Dany ZývalovéDana Zývalová
vedoucí oblastní pošty, 50 let

Musím cestovat hodně daleko, abych umělá ocenit krásu Dubé. Neskutečně krásná příroda, borové lesy a pískovcové skály – zkrátka tady je to sen pro romantické duše.

Jitka Horčíková, obsluha v občerstvení, servírkaJitka Horčíková, obsluha v občerstvení, servírkaZdroj: Deník / Petr PokornýJitka Horčíková
servírka, 43 let

Žiju tady od narození, je tu můj domov, který má nádherné okolí. Krásné lesy, úžasný Nedamov, kde pracuji. Příjemná atmosféra i nyní, navíc vaříme celoročně, každý den, rybáři si tu mohou zachytat ryby, a právě se chystáme na masopust.

Dana Olbrichová, na mateřské dovolenéDana Olbrichová, na mateřské dovolenéZdroj: Deník / Petr PokornýDana Olbrichová
na rodičovské dovolené, 40 let

V Dubé jsem deset let a líbí se mi tady. Dubá je sice malé město,ale je tady vlastně vše, co potřebujeme, od školky, školy, lékaře. Líbí se mi, jak je to tady pěkně upravené, krásně ošetřené v létě i v zimě. Vynikne to třeba při srovnání s okresním městem. Kultura je tady také na velmi vysoké úrovni. Nemám ani, co bych vytkla. Jsme tu spokojení.