Sousoší vyrobila společnost LASVIT z ručně foukaného skla a na jeho složení bylo zapotřebí více než deset tisíc koulí. Jednotlivé komponenty se vyráběly na Novoborsku.

Autorem designu je přední český umělec Maxim Velčovský, který svým dílem odkazuje na fakt, že na místě dnešního obchodního centra stávaly domy U černého koně, U bílého lva a U bílé boty.

Jednotlivé skleněné plastiky byly nejprve vyrobeny z drátové konstrukce a poté osázeny černými nebo opálovými koulemi z ručně foukaného hutního skla. Na černého koně, který má na délku přes tři metry, museli novoborští skláři vyrobit přes šest tisíc černých koulí v šesti velikostech v průměru od 14 mm po 100 mm. Bílý lev má na délku přes dva metry a tvoří jej tři tisíce skleněných opálových koulí o stejném průměru. Bota má na délku přes půl metru a na její výrobu bylo použito přes pět set opálových koulí.

Součástí dvorany obchodního centra Quadrio je i recepční pult, pro nějž byl použit modulární Hydrogene systém, který pro společnost LASVIT navrhli designéři Peter Olah a Lars Kemper.

Jedná se o sedm unikátních skleněných panelů o rozměrech 800 x 800 mm, které zdobí ručně broušený klínový brus. Tyto panely jsou bezpečnostně laminovány a po obvodu jsou nasvíceny LED pásky. Lze je programovat a měnit u nich barvy ve spektru RGBW. Panely jsou vyrobeny z nejčiřejšího dostupného plochého skla, skvěle u nich tak vyniknou vlastnosti skla a precizní řemeslné zpracování.