V plném proudu jsou přípravy na finále soutěže Dívka Máchova jezera. To proběhne v sobotu 15. června od 13 hodin na hlavní pláži Máchova jezera v Doksech. Českolipský deník jako organizátor soutěže se svými partnery dolaďuje detaily. Dvanáct dívek, které jste, vy čtenáři, poslali do finále, pilně trénuje na volnou disciplínu a nacvičuje choreografii, aby se publiku předvedly v tom nejlepším světle.

Pomáhá jim v tom Petr Svoboda, manažer modelingové agentury Reas Agency. A protože je s námi přímo v centru dění, necháme na něm, aby v rozhovoru prozradil, na co se mohou návštěvníci, kteří přijdou dívky podpořit, u Máchova jezera těšit.

Prohlédněte si fotogalerii Finalistky jsme fotili na parníku u Máchova jezera. S výjimkou Elišky a Petry - ty ve finálové dvanáctce nahradily dvě dívky, které se kvůli studijním povinnostem musely ze soutěže nakonec odhlásit.

„Nejen dívky celou soutěží provede známý herec a také můj velký kamarád Mirek Šimůnek, který bude volbu Dívky Máchova jezera moderovat. Vystoupí známý muzikálový zpěvák Petr Poláček a také českolipský zpěvák Pavel Callta, zatancuje Dance c.lock 7 z České Lípy. Mezi odbornou porotou diváci spatří půvabné tváře modelek Tatiany Makarenko nebo exotické Diny Casamo. „

Dívky s vámi nacvičovaly choreografii, jste tak jediný, kdo je z porotců viděl všechny takříkajíc naživo. Už mezi nimi máte favoritku?

Mám.

Na to jak jste výřečný, byla odpověď hodně stručná. Prozradíte nám ji?

Ne, kdepak. Je to můj osobní názor, který se může snadno ztratit mezi hlasy ostatních členů odborné poroty. Jen součet hlasů od všech porotců rozhodne o tom, která z dvanácti soutěžících bude Dívkou Máchova jezera. Navíc každá z dívek je něčím zajímavá a atraktivní. Tak je viděli i čtenáři Českolipského deníku, kteří je poslali do finále. A to je viděli jen na fotografiích!

Ve finále už nebudou za dívky mluvit jen fotografie.

Ano, čeká je rozhovor s porotci, předvedou se ve volné disciplíně. V ní dostanou prostor, aby dívky ukázaly, co umí, v čem jsou zajímavé. Tady můžu prozradit, že jedna z dívek bude dokonce například vařit, jiná hrát na kytaru. Sám se na to moc těším. A chybět nebude ani promenáda v plavkách, která je pro diváky vždycky hodně atraktivní.

O vás je známo, že jste před lety přihlásil do soutěže MISS ČR Kateřinu Průšovou, která také vyhrála a stala se velmi známou modelkou. Naše vítězka získá roční kontrakt s vaší agenturou. Také ji přihlásíte do MISS?

Může být, záležet bude jen na ní. V každém případě ji maximálně podpoříme a umožníme jí se dostat na přehlídková mola nebo natáčet reklamy. Vše ale bude mít v rukou sama vítězka, jak moc sama bude chtít.

Máte za sebou zkušenosti s pořádáním soutěže Miss Českolipsko. Teď pomáháte nám.

Ano, pořádali jsme soutěž pět let v novoborském městském divadle. Rád na to vzpomínám. Také nás těšilo, že odborníci naši soutěž hodnotili jako rovnou celorepublikové volbě královny krásy. Obnášelo to ale spoustu příprav a stovky hodin práce. Ale soutěž o Dívku Máchova jezera, kterou pořádáte vy, Českolipský deník, ke svému 20. výročí, je pro mě novou zkušeností. Nehledáte slečnu s ideálními mírami, ale hlavně takovou, která bude symbolizovat Českolipsko. Osobně držím palce všem dvanácti dívkám za odvahu a doufám, že je přijde podpořit v sobotu co nejvíce lidí.

Dívka Máchova jezera

Daniela Brožová, Ester Švrčinová, Bára Semerádová, Sabina Falcmanová, Anička Čapková, Petra Pithartová, Veronika Kučerová, Míša Pavlíčková, Klára Zelenková, Eliška Fuljerová či jedna z Denis, Jíšová a Dovalová?

Která z dvanácti dívek získá ve veřejném finále titul Dívka Máchova jezera, bude jasné:

• kdy: v sobotu 15. června

• kde: na hlavní pláži Máchova jezera v Doksech

• v kolik:13 15 hod.

• účinkují: Miroslav Šimůnek, Petr Poláček, Pavel Callta, Dance c.lock 7

v porotě usedne Taťána Makarenko a Dina Casama