Agentura letos oslavila 15 let existence. Nejen o úspěších Dominiky Kozlové jsme si povídali s majitelem českolipské agentury Petrem Svobodou.

O vítězkách Dívky Máchova jezera jste řekl, že jsou to holky jako lusk, získali už nějakou práci?

Vítězka Gabriela Kozlová již absolvovala několik módních přehlídek a získala lukrativní kampaň na focení. Ale především si ji vybrala čínská produkce česko-čínského filmu, který se točí tento týden v Liberci. Zástupce české produkce mi pak říkali, že takovou krásu už dlouho neviděli. A musím dodat, že všechny vítězky nás zatím skvěle reprezentují.

Co čeká vás a vaše modelky v nejbližší době za zajímavou akci?

Získali jsme módní přehlídku na zahájení XII. mezinárodního sklářského symposia v Městském divadle v Novém Boru 1. října. Top modelkami přehlídky budou Česká Miss Eliška Bučková, krásná černoška z Kapverdských ostrovů Monica Sofia a další známé české modelky, které předvedou skleněné šaty a další unikáty z Preciosy.

Blíží se také další ročník tradiční Charity fashion show v Novém Boru, máte opět připraveno nějaké překvapení?

Ano, již 6. ročník benefiční fashion show proběhne v pondělí 26. října v prostorách Parkhotelu Morris v Novém Boru a jako hlavní hvězda bude Česká Miss Gabriela Kratochvílová, dále se představí divákům v hotelu Česká Miss Earth Monika Leová, Miss Kateřina Průšová, Česká Miss Eliška Bučková, Miss Aneta Vignerová, moderovat celý večer bude moderátor TV Nova Petr Suchoň a zazpívá exkluzivní host zpěvačka Dasha. Část výtěžku jako každý rok poputuje na českolipské mateřské centrum Pumpkin, doposud jsme tomuto centru věnovali již přes 100.000 korun. Jsme rádi, když můžeme pomoci těm, co to potřebují.

V srpnu jste oslavili 15. výročí svého působení na českém trhu, jaká byla oslava?

Na ten den nezapomenu. Oslava probíhala v Praze, přípravy byly velkolepé a já už tam autem odjel odpoledne, aby vše bylo připraveno. Stojím na semaforu a zezadu v 60 km rychlosti do mě narazilo auto, celou zadní část mého auta sešrotovalo a já si hnul s krkem, odvezla mě ihned záchranka do nemocnice a několik hodin jsem trávil rentgeny a kontrolou. Nakonec mi dali límec a večer mě propustili a pak se už mohlo slavit, s límcem na krku. Byla to moje první autonehoda v životě.

Chystáte ještě kurzy modelingu a životního stylu?

Připravujeme letos už podruhé na měsíc listopad šestitýdenní kurzy pro dívky a chlapce od 5 do 22 let, všichni se zde naučí základům společenského chování, získají profesionálně nafocené fotografie, navštíví kosmetické a vlasové studio, setkají se se známými českými Miss, které jim ukážou základy chůze a seznámí je se zákulisím modelingu, na závěr je připravena pro rodiče slavnostní přehlídka a na úplný závěr všichni získají certifikát. Zájemci se mohou přihlásit na našich webových stránkách www.reasagency.cz.

Je pravda, že koncem června jste získali jako agentura světovou módní přehlídku?

Ano, oslovila nás Česko-italská agentura, která si nás vybrala pro veletrh v Miláně a z naší agentury prezentovali spodní prádlo a plavky na světovém mole čtyři modelky. Byla to náramná podívaná, nová zkušenost, módních přehlídek jsme měli několik a strávili jsme v Miláně celkem čtyři dny. Věřím, že se do Itálie brzy zase vrátíme, protože Češky jsou opravdu jedny z nejkrásnějších na světě.