Střediska byla plná, parkoviště praskala ve švech. ČTK to dnes řekl Pavel Bažant ze společnosti Ski Bižu, která provozuje největší střediska na Tanvaldském Špičáku, Severáku v Hraběticích a v Bedřichově.

Víkendové počasí Jizerským horám i Krkonoším přálo - teploty se pohybovaly kolem nuly, vysvitlo i slunce, dnes ráno navíc podmínky ve střediscích vylepšil nový sníh. Napadlo ho od pěti do deseti centimetrů.

"Návštěvnost byla vysoká, u lanovek a vleků se čekalo kolem deseti minut," řekl Bažant. Podobně to dnes vypadalo i v oblíbeném krkonošském středisku Harrachov. "V Libereckém kraji začaly jarní prázdniny a na svazích to bylo vidět," řekl Milan Goč ze Sportovního areálu Harrachov.

Rušný víkend zažilo i největší zimní středisko v Libereckém kraji - Rokytnice nad Jizerou. Tam se o víkendu uskutečnil "Pašeráckej vejkend". Akce odstartovala už v pátek večer sjezdem pašeráků s loučemi. Návštěvníci v dobovém oblečení pak v sobotu lyžovali zadarmo. "V sobotu se návštěvnost pohybovala kolem 3500 lidí a dnes to bude zřejmě podobné," řekl ČTK ředitel Spartaku Rokytnice Petr Ceé. Přiznal, že o jarních prázdninách bývá návštěvnost i podstatně vyšší.

Stále se lyžuje také na Českolipsku, areál v Horní Světlé hlásí na sjezdovkách 85 centimetrů sněhu a teploty kolem nuly. Vlek je v provozu každý den od 9 do 16 hodin, ve středu, pátek a sobotu až do 19 hodin.

V Libereckém kraji jsou v provozu všechna střediska, k dispozici je na 95 kilometrů upravených sjezdovek. Na svazích leží kolem metru sněhu, v Rokytnici dokonce až dva metry. Na své si ale přijdou i běžkaři, pro které se v Jizerských horách a západních Krkonoších upravuje kolem 300 kilometrů běžeckých tratí, které navazují na upravené trasy v sousedním Polsku. I v běžeckých stopách bylo díky slunečnému počasí rušno.