Tento jedinečný závod se koná v atraktivním prostředí Máchova jezera, ve kterém také proběhne plavecká část. Téměř rovinatá trať cyklistiky dává vyniknout výborným časům a běh lesy v okolí Máchova jezera je příjemný za každého počasí. Traťový rekord drží aktuálně Tomáš Míka s časem 4:05:28 z roku 2017 a na startu můžete potkat další slavné triatlonisty jakými jsou například Petr Vabroušek, Tomáš Řenč, Simona Křivánková, Helena Kotopulu, Jan Oppolzer, nebo Petr Soukup.

„V současné době máme přihlášených 190 závodníků a 10 štafet, což je nějvětší účast za celou historii závodu. Závod je také součástí Českého poháru v triatlonu. Celková kapacita závodu se tedy rychle plní a očekáváme velký nápor při přihlašování na místě. Součástí akce je take program pro rodiny s dětmi se spoustou aktivit i pro ty, kteří se závodu nezúčastní. Pro děti jsou připraveny dětské závody a spousta dalších zábavných činností,“ řekl organizátor závodu Tomáš Novotný. Registrace začínají v 8 hodin.

Pořadatelé nyní hledají dobrovolníky, kteří by pomohli s organizací závodu, se značením tratí, zajištění bezpečnosti závodníků nebo občerstvení. Zájemci sse mohou hlásit na www.trirace.cz/dobrovolnici/.

Kostel svatého Petra a Pavla ve Volfarticích.
Kostel ve Volfarticích se dočká nové střechy. Na opravu přispěl Liberecký kraj