Písnička vznikla už vloni, ale kvůli pandemii a nastaveným omezením museli tvůrci natáčení klipu odložit. Štístko a Poupěnka je hudební dvojice zpívající písničky a pohádky pro děti. V roce 2017 vyšlo první CD Štístko a Poupěnka: Písničky pro celou rodinu. V roce 2018 vyšel DVD film a CD Jedeme na výlet!, obsahující 15 originálních písniček a pohádek.

„Dvojice zpěváků zabavila všechny vystupující děti. Dokázala je zaujmout i pobavit. I přes nepřízeň počasí se děti společně se Štístkem vydaly do studených vod místního rybníka,“ popsala maminka dvou dětí Lenka Rajsiglová.

Koupání i hrad ve Sloupu v Čechách letos objevují noví turisté.
Čistá voda a kousek historie. Ochlazení v parnu nabízí ve Sloupu rybník i hrad

Odpolední natáčení bylo zakončeno v jednom ze zdejších penzionů. V době, kdy štáb připravoval kulisy, Štístko a Poupěnka zabavili děti a společně si v doprovodu kytary zazpívalinejznámější písničky. Čtvrteční ráno pokračovalo natáčení ve známém sloupském Lesním divadle.

„Děti se oblékly do kostýmů a pokračovalo se v natáčení, avšak tentokrát na téma Karneval. Po celou dobu panovala skvělá atmosféra, štáb se o všechny děti velkolepě postaral. Děti si po prvé vyzkoušely náročnost práce před kamerou a odnesly si spousty krásných zážitků,“ přiblížila Rajsiglová.