Zbrusu nová disciplina, a sice závod na veslařských trenažérech, rozšířila již tak velmi početnou skupinu sportů, které musí zvládnout šestičlenné týmy v rámci EURO HER, jejichž devátý ročník startuje v Doksech již tento pátek.

Tradiční vícebojařské soutěže se i letos zúčastní rovná stovka družstev, které do města u Máchova jezera dorazí z různých koutů ČR. Letos podruhé se ve víceboji utkají i sportovci vozíčkáři.

„Účast diváků vítáme na sportovištích i při doprovodném programu. V areálu Termit proběhne v sobotu večer atraktivní soutěž cyklistické kriterium dvojic, po skončení závodu následuje diskotéka," zve Eva Burešová, starostka města a prezidentka EHD.

Projdou celé město

Závodníci se utkají v osmnácti disciplinách a prohlédnou si při tom celé město. Na raftech a v plavání se bude soutěžit v Máchově jezeře. Nohejbal si soutěžící zahrají v areálu Termit, biatlon se uskuteční v Tyršových sadech. Závodníci na in-line bruslích si to rozdají na náměstí.

Na slavnostním zahájení, která se uskuteční 31. srpna od 20 hodin na náměstí Republiky, vystoupí Depeche Mode revival, umělci z Jablonce se svou fireshow nebo taneční skupina Mravenci. Právě v pátek navíc proběhne historicky první soutěž na veslařských trenažérech.

„Vyhlašovatelem soutěže je Asociace tělovýchovných jednot a sportovních klubů ČR spolu s městem Doksy. Jedná se již o 9. ročník a nás těší, že zájem o účast v soutěži neupadá, spíše naopak. Které město se také může pyšnit tím, že v něm jsou tak skvělí organizátoři, kteří umí s desítkami dobrovolníků zabavit stovky soutěžících a tisíce návštěvníků" pochvaluje si Eva Burešová.