Na duel dorazilo rekordních 580 diváků. Řada z nich u kasy nechala víc peněz, než bylo oficiální vstupné. To zaplatili i fandové, kteří jinak na fotbal k Ploučnici chodí s permanentkou v kapse. Své odměny se vzdali lidé z pořadatelské služby. A samozřejmě nemalým dílem přispěli samotní fotbalisté Arsenalu, kteří přišli s myšlenkou, že výtěžkem ze vstupného přispějí na léčbu Ládi Hasmandy. Zápas odehráli zadarmo.

„Lidé vytvořili úžasnou atmosféru. Zažil jsem hodně, ale tohle ještě u Ploučnice nebylo. Hráči a fanoušci kopali společně za Láďu. Vybrané peníze mu předáme tento týden," řekl ředitel FK Arsenal Roman Hejna.

Láďa Hasmanda od svých jedenácti let trpí záhadnou nemocí, která mu způsobuje velké otoky na nohou. Kvůli nim je upoutaný na lůžko, nemůže ani sedět na vozíku. Má také velké problémy s dýcháním, bez přístroje se dusí. Celých čtrnáct let si s ním lékaři neví rady. Láďova léčba je hodně drahá a rodinu finančně vyčerpává.

Pokud budete chtít pomoci jako fotbalisté a fanoušci, můžete přispět na účet rodiny 184071742/0600. Veškeré peníze půjdou na úhradu léčby, drahé pomůcky a léky, kterých musí mladík užívat velké množství.