Dalšího jednoho chytili u vstupu do areálu.

Jediným důvodem zadržení byly drogy. „Ve všech těchto případech se jednalo o přestupky a osm z nich se jich opravdu odehrálo přímo v areálu festivalu, jeden těsně před areálem," potvrdil krajský policejní mluvčí Petr Kmínek.

Ve dvou případech policisté dokonce vyhodnotili situaci jako trestný čin (přechování omamných a psychotropních látek a jedů), a to když zajistili velké množství pervitinu, a ve druhém případě velké množství marihuany.

Během noci policisté řešili také případ neuposlechnutí výzvy a přestupek proti občanskému soužití, ale neupřesnili, o co konkrétně se v těchto případech jednalo. Zaznamenali také jeden případ vandalství, když přistihli muže, jak v opilosti ničí dopravní značky.

Dohled na provoz na silnicích neomezili policisté ani v noci. Ze soboty na neděli zachytili řidiče, který odjížděl z festivalu Mácháč a policejní tester mu ukázal více než dvě promile alkoholu v dechu, což už je trestný čin.

Co je dobrá zpráva: během noci policisté neregistrují žádné vykradené nebo ukradené auto. Už v sobotu odpoledne ale řešili celkem pět případů „kapesních" krádeží. „Šlo například o ukradenou kabelku, peněženku či mobilní telefon.

Policisté ale řešili také případy, se kterými se zřejmě úplně běžně nesetkávají. V sobotu odpoledne například „napařili" kauci cizinci, který se odmítal podrobit dechové zkoušce na alkohol.
Policie včera také přiznala, že veškeré problémy, které musí řešit, se soustřeďují k Máchovu jezeru. „Festival na Bezdězu proběhl klidně," dodal policejní mluvčí.