Největší podíl z celkové sumy obdrželi sportovci, další peníze putovaly do sociální oblasti a na podporu kulturních akcí, hasičů, prevence kriminality, životní prostředí či sdružení tělesně postižených.

Z fondu získaly prostředky např. českolipské mažoretky Adelline, které se poprvé zúčastnily MS v chorvatské Poreči, kam se probojovaly s 13 choreografiemi. „Naším černým koněm byla skupina juniorek a jejich 6. místo mezi 16 evropskými státy představuje velký úspěch," říká jejich vedoucí Adéla Vavrušková a dodává, že finanční dotace pokryla např. startovné a registraci.

Díky další městské dotaci mohli pořídit základní vybavení do právě zakládaného hudebního klubu na gymnáziu. „Chtěli jsme podchytit hudebně nadané a hudbou nadšené studenty. Ti tu budou připravovat repertoár, vystoupení a koncerty. V prosinci jsme nakoupili potřebné vybavení a upravili prostory zkušebny, aby brzy mohly proběhnout první zkoušky," vysvětluje Tomáš Hoskovec, vedoucí klubu.

Fond Rady města je dalším zdrojem financování, určeným pro oživení města z veřejných peněz. „Podporujeme aktivity, které dělají Českolipané, konají se v České Lípě nebo jsou určeny hlavně pro občany České Lípy," zdůrazňuje starostka města Romana Žatecká.

Loni rada rozdělila celkem 1 138 700 Kč. Na rok 2017 je v rozpočtu schváleno 500 tisíc korun.