Covid-19 postihl velký počet pečovatelek i seniorů, kteří v domově žijí. "Nadpraporčík Richard Kraus z odboru služební přípravy Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, praporčík Robert Šulc z oddělení hlídkové služby jabloneckého územního odboru policie České republiky, podpraporčík Ladislav Samek z oddělení hlídkové služby územního odboru Liberec a jeho kolega ze stejného pracoviště, nadstrážmistr Vojtěch Plašek, nastoupili 21. listopadu do "služby" v penzionu pro seniory a osoby se zdravotním postižením Na Blatech, kde se střídají ve dvanáctihodinových směnách," uvedla tisková mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté pomáhají pečovatelkám v každodenní činnosti, která spočívá v podávání stravy, asistenci při zajišťování hygieny ubytovaných nebo jejich polohování na lůžku. Muži zákona pomáhají všude tam, kde je to potřeba.

Centrum textilního tisku v České Lípě.
Pokladna v Crystalu i Centrum textilního tisku znovu otevřou své brány

"Pro všechny policisty je to nová životní zkušenost. Obdivují pečovatelky, jak svoji náročnou práci zvládají, také se jim líbí, že se ke zdejším babičkám a dědečkům chovají tak, jako by byli jejich vlastní," dodala Baláková. Policisté budou v penzionu pomáhat, dokud se zde situace nestabilizuje.

Současně pokračuje i výpomoc policistů z libereckého krajského ředitelství na covidovém oddělení Nemocnice s poliklinikou v České Lípě.