Přestože zaměstnanci zpočátku váhali, zda využijí možnost nechat se přednostně očkovat proti této hrozbě, nakonec se pro očkování rozhodla nadpoloviční většina personálu, tedy přibližně 500 osob.

Od pondělí 18. ledna pak je nemocnice součástí sítě očkovacích center v Libereckém kraji nejen pro své zaměstnance, ale také pro osoby starší 80 let a všechny ostatní zdravotnické pracovníky v souladu s nařízeními vydanými Vládou ČR. Očkování probíhá v přízemí hlavní budovy A, vedle Centrálního příjmu NsP.

Sníh na Šébru. Ilustrační foto.
Silné sněžení zablokovalo silnici mezi Jiřetínem pod Jedlovou a Svorem

„Aktuálně jsou očkováni zaměstnanci nemocnice a pracovníci domovů pro seniory, všichni zdravotničtí pracovníci a osoby ve věku 80+. Není v kompetenci nemocnice naočkovat byť jedinou osobu nespadající ani do jedné z těchto přesně vymezených skupin,“ sdělila mluvčí nemocnice Andrea Beranová. Podle ní, vakcinace zde běží každý všední den a množství proočkovaných osob je, stejně jako jinde v republice, závislé na počtu skutečně dodaných vakcín. Nemocnice v Lípě očkuje vakcínou Comirnaty od společnosti Pfizer. „V souvislosti s očkováním jsme doposud nezaznamenali žádné vážné reakce na tuto látku,“ uvedla Beranová.