Stánky s občerstvením a zbožím od řemeslníků obsadily prostor mezi obchodními domy i Erbenovu ulici a u kulturního domu si děti i dospělí zvedali hladinu adrenalinu na nejrůznějších atrakcích.

Slavnosti obsadily i vodní hrad Lipý či městský stadion a nejvíce příchozích se tlačilo pod pódiem, na kterém se střídal jeden koncert za druhým. Město jako hlavní pořadatel i letos pozvalo do Lípy spoustu zvučných jmen.

Sluneční žár neodradil fanoušky Davida Deyla, Kristýny nebo skupin Blue Effect či  UDG. Hlavní hvězdou programu byli Kamil Střihavka a novodobí „brouci" The Backwards. „Vedro je veliké, ale pořád je to lepší, než kdyby pršelo. Koncerty jsou super, všichni na pódiu jedou naplno, takže si to tu užívám," zhodnotila akci Michala Švermová.

Ani sportovní fanoušci nepřišli zkrátka. Na stadionu sehráli fotbalové utkání legendy, hráči Vagónky Česká Lípa proti bývalým hráčům reprezentace ČR. Na zimním stadionu byl k vidění pohár pro vítěze hokejové extraligy.

U příležitosti Městských letních slavností předala starostka Hana Moudrá tradiční poděkování osobnostem. Ocenění získala Jana Kolářová, Alena Skokanová, Miloslav Sviták, Jan Grus a Lukáš Turci.