V silné konkurenci si svým přístupem získala porotce především trojice Petr Fidrmuc z restaurace U Hymrů z Mladé Boleslavi, Václav Poustka z restaurace Jilemka z Jilemnice-Hrabačova a Lukáš Vyskočil z hostující českolipské restaurace Tankovka Skleník. Vítězem regionálního kola se stal Petr Fidrmuc. Všichni tři získali prestižní regionální titul Gambrinus Mistr výčepní a řadu cen.

Všichni účastníci museli před porotou prokázat teoretické znalosti výroby a standardů péče o pivo.

Ověřovaly se tak například znalosti z výroby nepasterizovaného piva nebo podmínky pro udělení chráněného zeměpisného označení České pivo, jímž se značka Gambrinus pyšní. Pak přišel na řadu divácky atraktivní praktický test. Dvouminutová zkouška zahrnovala komplexní výčepní řemeslo, tedy od přípravy skla přes čepování piva více technikami až k samotnému správnému servírování.

Čím zaujali porotu tři vítězové?„Především svojí snahou a pečlivostí. Dále dokázali, i přes bouřlivou atmosféru, že vedle šikovných rukou mají i značné znalosti výroby a historie piva Gambrinus,"ocenil výkony jeden z porotců Vojtěch Homolka, obchodní sládek.

Vítězové obdrželi od poroty kromě věcných darů také pozvání do slavnostního celostátního finále, které se uskuteční 12. března v plzeňském pivovaru Gambrinus.