Na benefiční utkání přijedou už tuto sobotu 1. srpna do České Lípy hvězdy kladenského hokeje, které sem přiveze trenér Vladimír Kameš a dlouholetý spolupracovník a přítel Jaromíra Jágra Lubomír Čužák Rys.

Tým „Poldi Kladno Old", ve kterém určitě nebude chybět český reprezentant a hráč Winnipegu Jets v zámořské NHL Jiří Tlustý a ve kterém by se měli objevit také Marek Židlický a Pavel Patera, se střetne s hokejovým výběrem České Lípy.

Utkání pořádá velký hokejový fanoušek a jinak trenér českolipského tenisového klubu SK Matchball Martin Muzikant. „Vždycky jsem chtěl být hokejistou, přestože jsem se celý život věnoval tenisu," vypráví Muzikant. „Vloni jsem se seznámil s Lubomírem Rysem a tehdy jsme se dohodli, že bychom podobnou akci mohli v České Lípě uspořádat."

Martina Muzikanta motivovalo také to, že Lípa je přes letní prázdniny trochu spícím městem. „A také jsem chtěl, coby místní hobby hokejista, zviditelnit českolipský hokejový klub," objasnil muzikant.

Hokejový zápas se bude hrát jako benefice, protože část z výtěžku podpoří projekt Sociální automobil českolipské Farní charity. Peníze půjdou na provoz automobilu, který vozí hendikepované děti do školy a ze školy.

Účast Pavla Patery a nejlepšího českého obránce v NHL Marka Židlického zatím není definitivně potvrzená, soupiska kladenského týmu hvězd ale čítá další zajímavá jména. Do Lípy určitě dorazí Jan Kruliš, který na Kladně hrával na přelomu 80. a 90. let v jedné pětce s Martinem Procházkou i Jágrem.

V hostujícím týmu mají přijet také starší borci z éry Milana Nového, například Petr Tatíček starší, Martin Kuthan či Zdeněk Eichenmann. Utkání začíná na zimním stadionu v českolipském Sportareálu v sobotu ve 12 hodin, v 15.30 na něj naváže tenisový turnaj hvězd na kurtech u tenisové haly.