Po celý týden velí v kuchyni hostince U Zlaté lípy v Novinách pod Ralskem šéfkuchař Libor Mikala, který v hlavním rakouském městě vaří více než dvacet let. Na Českolipsku sice tráví dovolenou, ale protože se ochotně ujal vařečky, máte možnost jeho umění až do neděle 5. srpna posoudit sami. Vyzkoušet můžete gurmánský poklad Rakouska dozlatova opečený vídeňský řízek z telecího masa podávaný s lehkým vídeňským bramborovým salátem. Zkrátka nepřijdou ani ti, kteří rádi guláš se šesti. Mohou posoudit, jestli ten náš český je lepší než Fiakergulasch s vídeňským knedlíkem. Šéfkuchař Libor Mikala při sestavování jídelníčku myslel i na ty, kteří si hlídají linii a dávají přednost salátům. Malé dilema pro ně bude ale sladká tečka v podobě nadýchaných bramborových taštiček plných povidel. Tím ale Týden vídeňské kuchyně jen začíná, do jeho konce se jídelní lístek dvakrát změní, aby ukázal alespoň střípky z tamější gastronomie.