VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Zjišťovali jak se vaří u sousedů

ČESKÁ LÍPA - Po úspěšné lednové návštěvě „Týdne projektů 2007“ v Budyšíně proběhlo na Střední odborné škole a Středním odborném učilišti 28. října v České Lípě tradiční setkání s partnery z BSZ Bautzen.

23.5.2007
SDÍLEJ:

Jak se vaří u sousedů.Foto: Deník/Petra Hámová

Na společném projektu ve školní kavárně a cukrářské dílně pracovalo 18 studentů, po devíti z obou škol, z oborů kuchř/ka, cukrář/ka a číšník/servírka. „Na kavárně se flambovalo, loupalo ovoce, připravovaly se ovocné saláty a různé druhy kávy,“ říká Elena Lotová z českolipské SOŠ a SOU. V cukrářské dílně učni ze dvou zemí vyráběli barevné minirolády, šperkovnice s višňovou náplní, ozdoby z modelovací hmoty a čokolády.
Podobná setkání probíhají od roku 2003 . „Pro budoucí odborníky z oblasti gastronomie je zajímavé zjišťovat jak se pracuje „u sousedů“, v čem se liší způsob obsluhy, receptury či jak vznikají některé tradiční výrobky,“ dodává Lotová. Zajímavé je podle ní i srovnání průběhu, způsobu a organizace teoretické výuky.

23.5.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto
13

Ústup lahváčů? Piva v plechovce ukrojila skoro desetinu trhu

Ester Ledecká je překvapivá vítězka Super-G
20

Sportovci tleskají Ledecké. Američanka chce znát její DNA

Tradice, napětí, soutěživost. To a mnohem více kombinuje Jizerská 50

Bedřichov – V pátek už po jednapadesáté odstartoval prologem jedinečný závod Jizerská 50. Nechybí ani doprovodný program.

Vratislav Kuba pojede Jizerskou 50 už počtyřicáté. Pokaždé ji dokončil!

Česká Lípa - Počtyřicáté si stoupne na start legendárního 51. ročníku Jizerské 50 a znovu má v plánu dorazit cíle. V předchozích 39 ročnících se mu to pokaždé podařilo. Neuvěřitelná bilance!

ATMO, Sebastian a Jakub Děkan. Jejich největší hity zazní na Společné tour

Liberecký kraj – V sobotu 17. února jejich singly rozproudí Sokolovnu v Bozkově u Semil od 20.00.

FOTO: Tatrhy oživí liberecké vlakové nádraží. Nechte se zlákat bohatým programem

Liberec – V neděli 18. února liberecké vlakové nádraží ožije akcí, která se už dostala do podvědomí. Započne zde nová sezóna Tatrhů, které nabídnou spoustu nového i osvědčeného jídla, pití, krásných věcí a nebude chybět ani bleší trh. 

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT