Více adrenalinu nabídnou atrakce jako Break Dance, Drop Attack, Projekt 1 a hlavně legendární Booster Maxx. Na této atrakci se proletíte rychlostí 120 km/h z výšky 55 metrů, proto se na ni odhodlají jen ti nejotrlejší fanoušci odstředivých sil. A samozřejmostí je i strašidelný hrad nebo horské dráhy. Rodiny s menšími dětmi najdou útočiště a zábavu v horní části areálu, kde budou připraveny houpačky, malý řetízkový kolotoč a další atrakce pro nejmenší. Podle pořadatelů se čeští návštěvníci nemusí bát ani cen atrakcí. „Obecně lze říci, že se atrakce pohybují ve stejných cenových relacích jako u nás,“ sdělila za pořadatele Markéta Fáberová.

Německým hostem festivalu bude i hráčka na theremin Carolina Eyck. V českolipské bazilice Všech svatých vystoupí s klavíristou Christopherem Tarnowem 21. září.
Festival Lípa Musica začíná za měsíc

Ceny atrakcí začínají na 2 eurech, za TOP atrakce návštěvníci zaplatí až 5 eur. Samotná Jakubská pouť začíná v pátek ve 14 hodin a konec je plánován na středu 1. srpna. Zajímavostí je úterní rodinný den všechny atrakce a stánky nabízí slevy či speciální nabídky. Ve středu bude pouť zakončena velkolepým ohňostrojem s hudbou. Jakubská pouť se letos koná už po 290, její historie je spjatá se zdejší střeleckou společností.