„Nechtěla jsem jít klasickou cestou řízku, protože tím už nikdo nepřekvapí. Chtěli jsme to pojmout trochu jinak," uvádí Kateřina Pekeländerová, vedoucí stravování. Na páteční pohoštění pro volební komise chystali v jídelně celkem 284 porcí, v sobotu jich vydali 283. V pátek se strávníkům podával kuskus mediterrano a dva druhy kuřecích rolád se salátem.

V sobotu menu obsahovalo masové kuličky gyros a selský bramborový salát, který bude bez majonézy.

Necelé tři stovky porcí připravovalo v jídelně celkem šest kuchařek. Školní jídelna je jinak přístupná i veřejnosti a studentům. „V pátek  jsme museli naše strávníky lehce ošidit. Místo výběru ze dvou jídel jsme jim vařili jídlo jen jedno, jinak dáváme vždy na výběr," popisuje přípravy na vaření pro volební komise vedoucí stravování.

V pátek se jídlo začalo rozvážet ve čtyři hodiny a ve volebních místnostech už se natěšení hladovci nemohli dočkat. „Čekali jsme řízek, ale byli jsme tady všichni moc mile překvapení, jídlo bylo super a chutné. Jediná výtka je, že jsme si ho neměli kde ohřát," uvádí Lucie Luňáková, která sedí ve volebním okrsku číslo osm v České Lípě.

Vaření pro tolik lidí braly jídelna i škola hlavně jako výzvu. „Město Česká Lípa naší školu oslovilo, my jsme tuto možnost probrali a chopili jsme se jí jako zajímavé výzvy," uvádí ředitel Střední průmyslové školy v České Lípě Petr Veselý.

Na 284 krabiček s jídlem přišlo také 284 nálepek. „Udělali jsme na každou krabičku nálepku, kde lidi naleznou, co je to za jídlo, a dali jsme tam i odkaz na dotazník, abychom měli zpětnou vazbu, jestli byli lidé spokojení," doplňuje ředitel školy.