Na Českolipsku se bude zpívat na osmi místech; hlavní akce proběhne letos vůbec poprvé v České Lípě, a to na náměstí T. G. Masaryka.

Společné zpívání plynule naváže na akci Vánoce se školami, kterou připravila organizace Kultura Česká Lípa a začíná už v 16 hodin. Kromě vystoupení žáků českolipských škol se můžete těšit na koncert kapely Řemdih. Úderem 18. hodiny si pak všichni zazpíváme vybrané koledy. Budete moci také zdarma ochutnat dobroty z pekárny U Tomáše a Řemeslné pekárny.

Samotný zpěv pěti koled, mezi nimiž nebudou chybět koledy Nesem vám noviny či Narodil se Kristus Pán, podpoří svým zpěvem sbor Základní umělecké školy Česká Lípa.

Koledy se dnes rozezní na 722 místech po celé zemi i v zahraničí, na Českolipsku to kromě České Lípy bude také v Novém Boru před kostelem Nanebevzetí Panny Marie, v kostele ve Slunečné, na náměstí v Dubé, dětském domově v Dubé-Deštné, v Domě s pečovatelskou službou v Kamenickém Šenove, Centru pro seniory Chanos v Mimoni a také v mimoňské ZŠ a MŠ Mírová, kde však začnou zpívat výjimečně už v poledne, aby se mohli připojit i dojíždějící školáci.

Připojte se také a pomozte vytvořit unikátní rekord v počtu zpívajících pětici vánočních písní v jeden moment!