„Nominaci na cenu Ď 2017 může podat prakticky kdokoliv, kdo cítí potřebu veřejně poděkováním ocenit poskytnutý dar či pomoc. Všichni mohou využít této příležitosti a nominovat své mecenáše, sponzory a dobrodince, podmínkou nominace je pouze význam pomoci a její dopad pro toho, kdo byl podpořen,“ říká Alena Forgáčová, vedoucí odboru školství, kultury a sportu Městského úřadu v Novém Boru.

Nominace mohou podat charitativní organizace, nemocnice, školy, domovy pro seniory, ústavy sociální péče, divadla, dětské domovy, hrady a zámky, muzea, knihovny, pořadatelé kulturních a dalších veřejně prospěšných akcí, zájmové spolky, sdružení, města a obce nevyjímaje.

Krajskou Cenu Ď si v předešlých letech z Nového Boru odvezli například Nadační fondu Lasvit nebo herečka Květa Fialová za podporu seniorů a rozdávání lásky, pohody a síly poprat se i s nepřízní osudu. Nový Bor navíc každoročně vyhlašuje i městské držitele ceny. Jejími držiteli jsou kapelník Sklářské muziky Míla Dočkal nebo Eliška Raymanová, farářka Církve československé husitské.

Předání cen proběhne letos v Novém Boru 30. března v Navrátilově sále. Vítěz krajského kola postupuje do celorepublikového finále, které se uskuteční v červnu v Praze.

CENA Ď
● Formulář k podání nominací je dostupný na webu www.cena-d.cz
● Nominace posílejte na cena-d@centrum.cz
● Uzávěrka nominací do krajského kola je 28. února 2017