Smích na tváři u sto dvaceti dětí z dětských domovů celého Libereckého kraje vyvolal velký předvánoční hudebně zábavný pořad Petra Horáčka a jeho hostů v čele se zpěvákem Standou Hložkem.

„Jsem moc ráda, že se děti ze všech sedmi dětských domovů, které Liberecký kraj zřizuje, bavily. V sále panovala po celou dobu příjemná atmosféra. Koncert byl takovým malým předvojem Vánoc, které všechny děti již netrpělivě vyhlížejí," popisovala Alena Losová, členka rady Libereckého kraje pověřená řízením resortu školství, mládeže a zaměstnanosti, své dojmy z koncertu.

Společně s ní usedl v publiku i hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který dodal: „Potěšilo mě, že děti na připravený program báječně reagovaly a bezprostředně se zapojily zpěvem, ty odvážnější se předvedly i na pódiu. Všiml jsem si, že děti po skončení opouštěly sál spokojeny a s úsměvem na tváři, což značí, že pořad dostál svého jména."

Přes hodinu a půl scének a písniček pro děti z dětských domovů z Jablonného v Podještědí, Jablonce nad Nisou, České Lípy, Krompachu, Semil, Frýdlantu a Dubé-Deštné připravil režisér a scénárista pořadu Petr Horáček. Na pódiu ho doplňoval Standa Hložek, který dětem zazpíval několik písní a zapojil je do talentové soutěže. O dobrou náladu se starali Olivie Žižková jako Darinka Rolinc, se svými klaunskými kousky a jako vodič loutky Nosalia je doplnil Rudy Harden. Na závěr programu proběhla tombola, ve které čekalo na patnáct šťastlivců několik hodnotných darů.

„Velké poděkování patří společnosti VSDK, a.s., která obchoduje na trhu s drahými kovy a oslovila Liberecký kraj s nabídkou připravit a kompletně s partnery zafinancovat celý zábavný pořad pro děti. Myslím, že akce svůj cíl udělat radost dětem v předvánočním čase splnila," dodala radní.

Předvánoční koncert v Dětském domově v Jablonném v Podještědí.

Předvánoční koncert v Dětském domově v Jablonném v Podještědí.

Markéta Dědková